• 021-22096710
  • info @ ketabemodiriat.com
  • خانه کتاب مدیریت

  • سبد خرید 0

جزئیات کتاب

دسته بندی موضوعی

امریکاگرائی و فوردیسم

تحت عنوان عمومی و تا حدودی قراردادیِ «آمریکایی‌گرائی و فوردیسم»، مجموعه‌ای از مسئله‌ها را باید مورد آزمون قرار داد. لیکن نخست باید به این واقعیت پرداخت که راه‌حل‌های این مسئله‌ها را باید ضرورتاً در شرایط متعارض جامعه‌ی مدرن که پیچیدگی خلق می‌کند، مواضع را بی‌معنا می‌کند و بحران‌های اخلاقی و اقتصادی غالباً به سمت فاجعه میل می‌کنند مورد آزمون قرار داد.

قیمت: 119000 تومان
وضعیت: موجود
انتشارات پویش مدام
نویسنده آنتونیو گرامشی
مترجم دکتر سهراب خلیلی شورینی

تحت عنوان عمومی و تا حدودی قراردادیِ «آمریکایی‌گرائی و فوردیسم»، مجموعه‌ای از مسئله‌ها را باید مورد آزمون قرار داد. لیکن نخست باید به این واقعیت پرداخت که راه‌حل‌های این مسئله‌ها را باید ضرورتاً در شرایط متعارض جامعه‌ی مدرن که پیچیدگی خلق می‌کند، مواضع را بی‌معنا می‌کند و بحران‌های اخلاقی و اقتصادی غالباً به سمت فاجعه میل می‌کنند مورد آزمون قرار داد.

به زبان ساده می‌توان گفت که «آمریکا‌گرایی و فوردیسم» از یک ضرورت ذاتی رسیدن به سازمان یک اقتصاد برنامه‌ریزی‌شده ناشی می‌شود، و مسئله‌های مختلفی که در اینجا آزمون می‌شوند، باید حلقه‌های زنجیری باشند که عبور از فردگرایی اقتصاد قدیمی به اقتصاد برنامه‌ریزی شده را نشان بدهند. مسئله‌ها را، شکل‌های مختلف مقاومت در برابر این تکامل ناشی از فرآیند پیشرفت به وجود می‌آورند، منبع این مسئله‌ها، مشکلات ذاتی «جامعه‌ی چیزها و جامعه‌ی آدم‌ها» یعنی دنیای طبیعی و دنیای انسانی است.

این واقعیت است که یک ابتکار پیشرفت که توسط یک نیروی اجتماعی خاص به عمل در آمده، بدون پیامدهای اساسی نخواهد بود: نیروهای «نظامی زیردستی» که باید برای خدمت به هدف‌های جدیدی «آلت دست» قرار داده شوند و توجیه شوند، به‌طور طبیعی دست به مقاومت می‌زنند. اما مقاومت هم خودش توسط بخش‌هایی از نیروهای مسلط یا دست‌کم توسط نیروهای متعهد و وابسته به نیروهای مسلط بروز می‌کند. منع مصرف مشروبات الکلی، که در ایالات متحده شرط لازم پرورش نوع جدیدی از کارگران که مناسب صفت «فوردی» باشند بود، به دلیل مخالفت نیروهای حاشیه‌ای و عقب‌مانده به شکست انجامید، و مطمئناً نه به دلیل مخالفت صنعت‌کاران یا کارگران (و غیره).

فهرستی از برخی از مسائل بااهمیت یا جالب‌توجه، حتی اگرچه در نگاه نخست در صف مقدم دیده نمی‌شوند، عبارت است از:

۱- جایگزین شدن طبقه‌ی فعلی ثروتمند توسط یک سازوکار جدید انباشت و توزیع سرمایه‌ی مالی مستقیماً مبتنی بر تولید صنعتی.

۲- پرسش جنسیت

۳- این پرسش که آیا آمریکاگرایی می‌تواند موجب یک دوران تاریخی شود، یعنی آیا می‌تواند یک تکامل تدریجی مشابه «انقلاب خاموش» روی داده در جاهای دیگر و رایج در قرن گذشته باشد، [۲] یا از سوی دیگر، صرفاً حاصل انباشت مولکولی عناصر اختصاص‌یافته‌ای است که برای ایجاد یک «انفجار» مثل یک بلوا و آشوب مطابق الگوی فرانسوی.

۴- پرسش توجیه (دلیل‌تراشی) مربوط به ترکیب جمعیت‌شناسی اروپا.

۵- این پرسش که آیا این تکامل باید نقطه شروع‌اش در درون دنیای صنعتی و تولیدی باشد، یا می‌تواند از بیرون آن، از طریق ساختمان محتاطانه ولی عظیم یک دستگاه رسمی قضایی تکامل لازم وسایل تولیدی را راهبری کند.

۶- موضوعِ به بیانی «دستمزد بالای» پرداخت‌شده توسط صنعت فوردی و توجیه آن.

۷- فوردیسم به‌عنوان مرحله نهایی در فرایند تلاش‌های پیش‌رونده توسط صنعت برای غلبه بر قانون گرایش نزولی سود. [۳]

۸- روانکاوی و رواج گسترده‌ی آن پس از جنگ به‌عنوان تأکید بر افزایش فشار اخلاقی اعمال‌شده بر فرد توسط دستگاه دولت و جامعه، و ناشی از بحران آسیب شناسانه‌ی تعیین‌شده توسط این اجبار.

۹- کلوپ‌های روتاری و فراماسیون.





درباره ما

فروشگاه اینترنتی کتاب های برگزیده مدیریت

logo-samandehi

تماس با ما

021-22096710 (فروش و شکایات) info @ ketabemodiriat.com

تهران، شهرک غرب، بلوارفرحزادی، انتهای خیابان شهید حافظی، مجتمع تجاری لاله، پلاک 1.8

خبرنامه

برای دریافت اطلاعات بیشتر و عضویت در خبرنامه ایمیل خود را ثبت کنید

تمامی حقوق وب سایت محفوظ و متعلق به فروشگاه اینترنتی کتاب مدیریت می باشد